Αναγκαίες μετακινήσεις με μάσκα για αναπνευστικά προβλήματα

Προσοχή και προνοητικά μέτρα για τις ευάθροιες ομάδες του πληθυσμού που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα σύστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης από σήμερα και για αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

“Ας μην βγούν έξω τα δύο επόμενα 24ωρα και αν πρέπει να κυκλοφορήσουν, ας φορούν μάσκα”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Συνδέσεις” του ΕΡΤNews.

Η σύσταση για μάσκα – και ακόμα καλύτερα ενισχυμένη – αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου με άσθμα, ΧΑΠ κ.λπ.

Επιπλέον, σύστησε να αποφεύγουν τις μακρινούς διαδρομές απόψε ακόμα και όσοι δεν πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. “Να παραμείνουμε στο σπίτι μας και να γυμναζόμαστε εκεί”, είπε η κα Παγώνη.

Επιπλέον, συνέστησε στους γονείς να κρατούν τα παιδιά με άσθμα στο σπίτι και να μην τα πάνε σε παιδικές χαρές.

Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύστησε ότι “αν έχουν δύσπνοια, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ιατρό τους επειδή υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η δοσολογία των φαρμάκων τους”.

“Ο κορωνοϊός υπάρχει, δεν έχει τελειώσει”

“Ο κορωνοϊός υπάρχει, όπως και η γρίπη, όπως και άλλες λοιμώξεις”, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. “Έχουμε αρκετά περιστατικά και στα νοσοκομεία. Ήδη ο κόσμος δεν έχει αυτή την πανικολαία, δεν έχει αυτόν τον φόβο που είχε παλιά. Ξέρει ότι αυτή είναι μια κατάσταση που μπορει να αντιμετωπιστεί και αν χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, θα πάει και θα νοσηλευτεί και θα αντιμετωπιστεί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και γνωρίζουμε τις παραλλαγές του κορωνοϊού και τις έχουμε αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες που αυτές φέρνουν.”

Source: skai.gr

Written by admin

Ελληνικός Κινηματογράφος: Όνειρο ή Πραγματικότητα;

Ανατριχίλα με την παρουσίαση του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη: Τι πήγε στραβά;