Αλεξάντερ Πέιν: Ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης

Έλληνας πολίτης ορκίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν.

 

Σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Αλεξάντερ Πέιν που ορκίστηκε Έλληνας πολίτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη».

Δένδιας: Απέδειξε και πάλι ότι δεν ξεχνά τις οικογενειακές του ρίζες

«Έλληνας πολίτης είναι πλέον ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Constantine Alexander Payne. Απέδειξε και πάλι ότι δεν ξεχνά τις οικογενειακές του ρίζες» ανέφερε από την πλευρά του, επίσης μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο 60χρονος Πέιν είναι περισσότερο γνωστός για τις ταινίες «Πολίτης Ρουθ» (1996), «Η Εκλογή» (1999), «Σχετικά με τον Σμιντ» (2002), «Πλαγίως» (2004), «Οι Απόγονοι» (2011) και «Nebraska» (2013).

Τα έργα του χαρακτηρίζονται για το μαύρο χιούμορ τους και τις σατιρικές απεικονίσεις της αμερικάνικης κοινωνίας.

Ο Πέιν βραβεύτηκε δύο φορές με Όσκαρ για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο και ήταν τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ενώ οι γονείς του είναι ελληνικής καταγωγής.

Σασμός spoiler

Κώστας Νικούλι: «Δεν γινόταν ο Πετρής να πάει παρακάτω, το ήξερα από πριν»

σασμος

Σασμός spoiler: Ο Αστέρης συνεχίζει να περνά πολύ δύσκολες μέρες, με τον Τόλη να προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει μακριά από την αδίστακτη πλευρά των φυλακών