Κορονοιός: Alert προς ανεμβολίαστους από τον καθηγητή Γραβάνη

– Το 4ο κύμα θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά εσάς

Spoilers

«Επειδή θα είστε η μειοψηφία θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown », τονίζει ο καθηγητής.

Alert προς ανεμβολίαστους από τον καθηγητή Γραβάνη – «Το 4ο κύμα θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά εσάς».

«Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, επισημαίνοντας στους τελευταίους ότι οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%.

«Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει». Σημείωνει ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης. Και προσθέτει πως τα εμβόλια των εταιρίων Pfizer και AstraZeneca είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος:

«Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute). Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**)

πηγή: yeiamou

#υ#ΥΓΕΙΑ

Spoilers

Survivor spoiler: Στον τάκο πριν το τέλος …

Spoilers

Χάρης Τζωρτζάκης: Ο ηθοποιός κάνει ταινία την τραγική απώλεια του πρώτου παιδιού του