Άκης Πετρετζικής: Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

Υλικά
Στήθη κοτόπουλου φιλέτο
Αλάτι, πιπέρι ή πιπέρι καγιέν και σκόρδο σε σκόνη
Βούτυρο
Κρέμα γάλακτος
Πιπεριά τσίλι και Μαιντανός….

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έλενα Χριστοπούλου: Μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της ζωή στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Survivor 4 spoiler: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πηγαίνει στο survivor;