Ακιντζί προς ΗΠΑ: Να μην αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο

Τα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να αρθεί το εμπάργκο πώλησης στην «ελληνοκυπριακή πλευρά», εξήγησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου της προεδρίας του ψευδοκράτους Μπαρίς Μπουρτζιού.

Η συνάντηση Ακιντζί – Πάλμερ έγινε σήμερα το πρωί και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες ειρήνης στην Κύπρο. Του μετέφερε επίσης τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Πάλμερ πως η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει συνεχώς την πρόταση για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου και συνεχίζει τις μονομερείς της ενέργειες, όπως υποστήριξε. Δεν απέμεινε, συνέχισε, επιλογή στην τουρκοκυπριακή πλευρά από του να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Σύμφωνα πάντα με την γραπτή δήλωση Μπουρτζιού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξήγησε λεπτομερώς στον κ. Πάλμερ τους λόγους του σημερινού αδιεξόδου στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι οι όροι αναφοράς της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ δεν μπόρεσαν ακόμα να ολοκληρωθούν ειδικά λόγω του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας έχει υποχωρήσει από συμφωνίες που είχαν γίνει στο παρελθόν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΠΛΑ, ΑΚΙΝΤΖΙ, ΚΥΠΡΟ, ΗΠΑ

Written by stelios

Συγχαρητήρια επιστολή Χρυσοβελώνη στις νέες αιρετές στους Δήμους και τις Περιφέρειες

Αμάρυνθος: 67χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του