Σχέσεις: Αυτή η στάση στο σεξ θα σας χαρίσει τον πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο

Αν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια… πετυχημένη σεξουαλική πράξη, είναι μια πετυχημένη σεξουαλική πράξη και στη συνέχεια ένας καλός ύπνος.

Αυτό, ωστόσο, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες και δεν έχει μόνο να κάνει με την κούρση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Είναι, λοιπόν, γνωστό και αποδεδειγμένο επιστημονικά πως το βραδινό σεξ βελτιώνει τον ύπνο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως μετά τη σεξουαλική επαφή απελευθερώνεται στον οργανισμό η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, που λειτουργεί σαν ηρεμιστικό και σε βοηθά να αποκοιμηθείς καλύτερα.

Πάμε τώρα στα… πιο δικά μας. Κι αν σας έλεγα πως υπάρχει και μια στάση που θα σας κάνει να κοιμάστε ακόμα καλύτερα; Αλήθεια λέω! Δηλαδή όχι εγώ, η επιστήμη το λέει.

Οι παρακάτω απαντήσεις βασίζονται σε έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένες στάσεις αυξάνουν το στάδιο ύπνου REM. Υπάρχει μάλιστα και μία εξ αυτών… που αγγίζει τα πιο υψηλά ποσοστά.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 1.652 άντρες και γυναίκες που κλήθηκαν επί τρεις μήνες να φορούν ένα μόνιτορ ύπνου στο κρεβάτι, αφού είχαν κάνει σεξ σε μία από τις 25 στάσεις της λίστας που τους είχαν δώσει οι ερευνητές.

Μετά το πέρας του τριμήνου, τα ευρήματα έδειξαν ότι σεξ μπορεί να αυξήσει το στάδιο ύπνου REM κατά μέσο όρο 8%, με τους άντρες να βλέπουν μέση αύξηση 12%, ενώ τις γυναίκες μόνο 2%.

«Οι γυναίκες διεγείρονται πιο πολύ διανοητικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας από τους άντρες που διεγείρονται πιο πολύ σωματικά. Επομένως, είναι πιο πιθανό να είναι σε εγρήγορση μετά το σεξ, ενώ οι άντρες είναι συνήθως κουρασμένοι μετά την εκσπερμάτωση» εξηγεί επικεφαλής της έρευνας.

Η στάση στο σεξ που οδηγεί στον πιο ξεκούραστο ύπνο

Ποια από όλες είναι εκείνη που αυξάνει περισσότερο τον ύπνο REM και στα δύο φύλα; Η απάντηση είναι το doggy, η στάση του σκύλου, ή στα τέσσερα, με το στάδιο REM να αποτελεί το εντυπωσιακό 43% του συνολικού ύπνου των συμμετεχόντων.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον λωτό, που αυξάνει τον ύπνο REM κατά μέσο όρο 39% και στην τρίτη θέση τον αετό (το ιεραποστολικό με τη γυναίκα να σηκώνει τα πόδια της ψηλά), με τους συμμετέχοντες να βλέπουν κατά μέσο όρο 32% REM μετά τη σεξουαλική πράξη.

Τζούλια Αλεξανδράτου: Το λευκό φόρεμα… έπεσε και Δεν φορούσε ΤΙΠΟΤΑ!

Άννα Βίσση στην Ελένη Μενεγάκη: «Ο Καρβέλας ήταν κρυφά ερωτευμένος μαζί σου»