Αυστραλία: Μεγάλος, λευκός καρχαρίας κάνει επί μία ώρα κύκλους γύρω από βάρκα με τρεις επιβαίνοντες – Τρομακτικό βίντεο

Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά του Περθ, στη Δυτική Αυστραλία

Μία πιο στενή συνάντηση με την «άγρια ​​φύση» από ό,τι περίμενε είχε μία οικογένεια από την Αυστραλία, όταν ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας πλησίασε τη βάρκα της και έμεινε εκεί για πάνω από μία ώρα, κάνοντας κύκλους γύρω από αυτήν. Μάλιστα, ο ανεπιθύμητος επισκέπτης φλέρταρε έντονα με τη μηχανή του πλεούμενου, ανοίγοντας τα σαγόνια του και προσπαθώντας να την δαγκώσει, δηλαδή να την καταστρέψει. Κάθε φορά που χτυπούσε στην μηχανή, η βάρκα ταρακουνιόταν.

«Είχαμε έναν μεγάλο, λευκό επισκέπτη από τα βαθιά, ωραίο μέγεθος» δήλωσε ο David Tuckfield, στην εθνική υπηρεσία ειδήσεων της Αυστραλίας «Nine News».

Όπως αναφέρεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα New York Post, o Αυστραλός ψάρευε με τη σύζυγό του, Τanya, και τον 14χρονο γιο του, Shelby, στα ανοικτά των ακτών του Περθ, στη Δυτική Αυστραλία, όταν το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο αρπακτικό πλησίασε τη βάρκα τους και προσπάθησε να αρπάξει τα ψάρια που είχε πιάσει ο έφηβος.

Στο βίντεο που υπάρχει παρακάτω, βλέπουμε το μεγάλο λευκό καρχαρία να πλησιάζει στο πίσω άκρο του σκάφους, με το στόμα του εντελώς ανοιχτό, κάνοντας την Tanya να τρομάξει και να βγάλει μία κραυγή. Λίγο μετά, το θαλάσσιο ζώο επιχειρεί, με τα σαγόνια του, να ξεχαρβαλώσει τη μηχανή του πλεούμενου.

«Προσπάθησε να βγάλει ένα κομμάτι από τον κινητήρα, ήμασταν γοητευμένοι» είπε ο David Tuckfield, ο οποίος δεν έχει συναντήσει ξανά στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καρχαρία τέτοιου μεγέθους, παρόλο που ψαρεύει συχνά εκεί.

Το «μεγαλοπρεπές πλάσμα», αφού έκανε για παραπάνω από μία ώρα κύκλους γύρω από το σκάφος και δάγκωσε πολλές φορές τη μηχανή του, τελικά και ευτυχώς απομακρύνθηκε από την οικογένεια, χωρίς να προκαλέσει σε κανέναν κακό.

Τα τρία μέλη της αυστραλιανής οικογένειας υποστήριξαν ότι, αν και η συνάντηση αυτή τους προκάλεσε φόβο, αποτελεί για εκείνους… την καλύτερη εμπειρία Πάσχα που είχαν έως τώρα.

«Δεν εκτιμούμε τους λευκούς καρχαρίες μέχρι να τους δούμε από κοντά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο David Tuckfield.

Ο ψαράς, η σύζυγός του και ο γιος τους πρέπει να ευχαριστούν την καλή τους τύχη. Τον Φεβρουάριο του 2022, αρκετές παραλίες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έκλεισαν, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχτηκε κολυμβητής από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία. Ο άδικος χαμός αυτού κολυμβητή σηματοδοτεί το πρώτο θανάσιμο «χτύπημα» καρχαρία στις παραλίες του Σίδνεϊ μετά από σχεδόν 60 χρόνια.

Τα πλάνα της συγκλονιστικής αυτής συνάντησης, όπως είναι αναμενόμενο, κάνουν πάταγο στα ΜΜΕ της Αυστραλίας – Δείτε το βίντεο:

Μάνος Δασκαλάκης: Αβέβαιος για το αν ήταν όντως ο πατέρας των δύο εκ των τριών άτυχων κοριτσιών

Νικολέττα Ράλλη: Η αποκαλυπτική φωτογραφία … προκαλεί κινδύνους