Menu

Άφιξη του Κιράζ Μελτέμι: Πού θα Χτυπήσει το Φαινόμενο

Οι Τούρκοι ως έθνος έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση με τον αέρα και την επίδρασή του στη γεωργική παραγωγή. Αυτό φαίνεται και στην ονομασία του μελτέμι, που πήρε ονόματα σχετικά με την παραγωγή φρούτων.

Αρχικά, το μελτέμι ονομαζόταν “κιράζ μελτέμ” (του κερασιού), αργότερα “καβούν μελτέμ” (του πεπονιού) και τέλος “ουζούμ μελτέμ” (του σταφυλιού) στα τέλη του Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι συνδέουν το μελτέμι με τη γεωργία και την παραγωγή φρούτων αποτελεί ένα ενδιαφέρον παράδειγμα του πώς ο πολιτισμός και η φύση συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο στην καθημερινή ζωή τους. Με τον τρόπο αυτό, διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις παλαιές πρακτικές τους, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους και της ταυτότητάς τους ως λαού.

Written by admin

Exit mobile version