Αεροπλάνο: Τα μυστικά δωμάτια των αεροπλάνων. Τα εχουν για να…

Αεροπλάνο

Τι κρύβεται πίσω από τις πινακίδες «απαγορεύεται η είσοδος» (εικόνες – video)
Κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης πτήσης, οι επιβάτες του αεροπλάνου απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρει η αεροπορική εταιρεία που έχουν επιλέξει για να ταξιδέψουν. Ανάλογα προνόμια όμως έχουν και οι αεροσυνοδοί, οι οποίες έχουν ειδικά διαμορφωμένους…
χώρους μέσα στα αεροσκάφη για να ξεκουράζονται. Οι χώροι αυτοί είναι μυστικοί και οι επιβάτες δεν μπορούν να τους δουν.
Στα περισσότερα αεροσκάφη, οι χώροι ξεκούρασης των αεροσυνοδών είναι…

πολύ μικροί και στριμωγμένοι. Υπάρχουν ωστόσο και αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν περισσότερη άνεση στο προσωπικό τους και μάλιστα τους δίνουν πιζάμες και συστήματα ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο τους χρόνο.
Συνήθως οι χώροι ανάπαυσης βρίσκονται σε μία καμπίνα στην κορυφή του αεροπλάνου, σε άλλες περιπτώσεις όμως βρίσκονται κρυμμένοι στην κύρια καμπίνα των επιβατών.

Στο αεροσκάφος 777-300 της εταιρείας Cathay Pacific για παράδειγμα, υπάρχει μία μυστική σκάλα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Επειδή μοιάζει με σήραγγα, οι αεροσυνοδοί πρέπει να συρθούν για να φτάσουν στο δωμάτιό τους, το οποίο διαθέτει οκτώ κρεβάτια-κουκέτες. Ο χώρος είναι «ντυμένος» με βαριές κουρτίνες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ησυχία στο σημείο.

Στην πόρτα του μυστικού αυτού χώρου υπάρχει και μία πινακίδα, η οποία αναφέρει ότι η μέγιστη χωρητικότητα του δωματίου είναι για οκτώ άτομα και ότι τα κρεβάτια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την απογείωση ή την προσγείωση του αεροσκάφους. Επίσης, οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να ασφαλίζουν τη μυστική πόρτα όταν δεν χρησιμοποιούν το δωμάτιο.

Εν τω μεταξύ, σε ένα Boeing 787 υπάρχει αρκετός χώρος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πατάρι, πάνω από την κύρια καμπίνα των επιβατών, όπου μέχρι και πέντε αεροσυνοδοί μπορούν να ξεκουράζονται.
Επίσης, στα αεροσκάφη υπάρχει και ειδικός χώρος ανάπαυσης για τους πιλότους.

Διαβάστε περισσότερα
Στεφανία Καρρά

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο SOK απο την πρώτη μέρα

Γέλιο: 2 ΨΕΙΡΕΣ βρίσκονται σε ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΟ στην Χαλκιδική. ΣOKαριστικό γέλιο

ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ live streaming

Αεκ Ολυμπιακός live streaming: Ολα τα links