Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι στην υψηλότερη θέση στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που έχει βρεθεί τα τελευταία 22 χρόνια

Spoilers

«Η Ελλάδα είναι σήμερα στον υψηλότερο δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης , που έχει βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2000, σύμφωνα με την χθεσινή δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με όσα λέει έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και του τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα μας τόνισε «είχε 22 χρόνια, για να βρεθούμε σε αυτή την θέση στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που είναι σήμερα,  δηλαδή από την εποχή που η Ελλάδα ήταν πριν  μπεί στο ευρώ και  η κοινωνία είχε την προσδοκία ότι αλλάζει η οικονομική μας μοίρα. Από τότε   είχαμε να φτάσει η Ελλάδα τόσο ψηλά σε αυτόν τον δείκτη. ‘Αλλο εάν  μου πείτε ότι και η ΕΕ είναι στην “λίστα Πέτσα” και ανέβασε τόσο ψηλά !»

Αναφερόμενος στην πολιτική της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είπε πως τα αποτελέσματα είναι απόλυτα μετρήσιμα και δεν αφορούν θεωρίες. Σύμφωνα λοιπόν, με τα σημερινά στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση σε απορροφήσεις από την 19η θέση που ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Kοινωνικό Ταμείο, από την 21h θέση που ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  που υποτίθεται ότι  είστε το κόμμα της ανθρωπιάς και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, σήμερα είμαστε στην πρώτη θέση με την κυβέρνηση που εσείς λέτε ότι είναι ανάλγητη νεοφιλελεύθερη. Αλλά και  στο σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων πάλι είμαστε στην πρώτη θέση!
Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι και στα εγερθέντα  δάνεια  της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας η Ελλάδα αυτά τα δυόμιση χρόνια η διαφορά με την πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή.

Ο υπουργός, σημείωσε ότι την ημέρα που ο κ. Τσίπρα κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί είμαστε όπως έλεγε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, εκείνη την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον μεγαλύτερο τραπεζίτη του κόσμου της  JP MORGAN
όπου αποφάσιζε να φέρει στην ελληνική οικονομία 1,1 δισ. δολάρια για να φτιάξει το πρώτο ελληνικό «μονόκερο» την Viva wollet .

Την ίδια ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, είπε ο υπουργός,   η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ ξεκίνησε και πάλι της εργασίες της στην Ελλάδα υπό τη νέα διοίκησή της και οι εργαζόμενοί της επαναπροσλήφθηκαν, που ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε βγάλει στον δρόμο!  Επίσης αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων στρατηγικών επενδύσεων όπως της Amazon που ξεκινάει τις κινηματογραφικές παραγωγές στην χώρα μας, του αιτήματος της  Microsoft  για να δημιουργηθούν τρία μεγάλα Data center, στα τρία μεγάλα υδατοδρόμια που βγήκαν οι άδειες και μέσα σε λίγους μήνες θα έχουμε και τα πρώτα υδροπλάνα που θα πετούν στην Ελλάδα κ.λ.π
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν επιμένει στην πρόβλεψη που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ  ότι θα είμαστε προτελευταίοι σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ, λέγοντας πως σε λίγες ημέρες βγαίνουν τα επίσημα στοιχεία και εκτίμησε πως θα είμαστε στην πρώτη τετράδα σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ. Και θύμισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ όλα τα χρόνια σε αυτή την λίστα η χώρα μας ήταν τελευταία!

Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για  την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους  θεσμούς,  αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και τις διαπιστώσεις του εισαγγελικού βουλεύματος που αρχειοθέτησε την έρευνα  εναντίον του, λέγοντας σε υψηλούς τόνους «μετά από πέντε χρόνια, λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρα πολιτική και φυσικής μου εξόντωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μου ζητήσει κανείς σας συγνώμη;» και αναρωτήθηκε «με  αυτά τα αίσχη που κάνατε σε αυτή την υπόθεση, ένας από  όλους εσάς του ΣΥΡΙΖΑ θα  ορθώσει το ανάστημά τους  σε  αυτό που στήθηκε σε αυτή την Βουλή από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους άλλους και να πει “ρε παιδιά το παρακάναμε” αλλά σιωπήσατε για να κάνετε το χατίρι του Πολάκη, του Παπαγγελόπουλου και του Βαξεβάνη και αυτό δεν σας το συγχωρώ … Ντροπή σας !»

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Βίτσα για την υπόθεση Νοβάρτις

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσα σημειώθηκε, περί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κ. Βίτσα να κρίνει ότι στην υπόθεση Νοβάρτις “υπάρχει – κατ’ ελάχιστο – πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη”, και τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι είναι “ντροπή”, που δεν βγαίνει ένας βουλευτής της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης να του ζητήσει συγνώμη, όταν μέλη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορούσαν ονομαστικά, ότι δωροδοκήθηκε από την εταιρεία Novartis.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για την πρόταση δυσπιστίας, και μετά την κύρια ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Βίτσας είπε ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, “ακόμα και όταν υποβιβάζεται ο δικαστής που την είχε αναλάβει, ακόμα και όταν δεν δέχθηκε το δικαστικό σώμα να παραλάβει τα στοιχεία από τους Αμερικάνους, ακόμα κι αν δόθηκαν οι μάρτυρες στη δημοσιότητα.

Το λέει και το Σύνταγμα.. Να συμφωνήσουμε όμως ότι, υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις και ότι έγινε στην περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης; ρώτησε ο κ. Βίτσας και συνέχισε: Έχω δικαίωμα να κρίνω, ότι σε αυτό το σκάνδαλο υπάρχει – κατ’ ελάχιστο – πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη;

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Βίτσα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι αυτό που ζήτησε ευθέως ήταν η συγνώμη για τις προσωποποιημένες κατηγορίες από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “από συναδέλφους σας πρώην υπουργούς, που με κατηγορούσαν ονομαστικά ότι δωροδοκήθηκα από την εταιρεία Νοβάρτις, και τώρα που έβγαλε την απόφασή της η Δικαιοσύνη, είπατε: “σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά”. Εάν θέλετε να κάνουμε κουβέντα για το σκάνδαλο Νοβάρις, πολύ ευχαρίστως.

Αλλά χάνοντας, η εισαγγελέας διαφθοράς κα Τουλουπάκη, τα χρόνια για να κυνηγάει εμάς, δεν άσκησε διώξεις κατά γιατρών, και τώρα, για τους περισσότερους έχουν παραγραφεί τα πιθανά αδικήματα, και το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από αυτούς, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Εγώ ρώτησα: Για το γεγονός ότι με λέγατε κλέφτη, θα μου ζητήσετε συγνώμη; Έχει ένας από εσάς το θάρρος να σηκωθεί και  να πει συγνώμη κε Γεωργιάδη; ρώτησε, εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Βίτσας είπε: “Ότι θεωρούμε πως έχετε πολιτική ευθύνη, σαν κυβέρνηση, κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας, για το σκάνδαλο Νοβάρτις, – κατ’ ελάχιστον – το θεωρούμε.

Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ να σας ζητήσουμε συγνώμη. Δεν θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά”, είπε ο κ. Βίτσας, με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει από τα υπουργικά έδρανα: “Ντροπή σου. Για τη δωροδοκία, με λέγατε ψεύτη. Και δεν ντρέπεστε..”

Spoilers

Συγχαρητήρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Σέρτζιο Ματαρέλα

Spoilers

News: Ξεκινά μεγάλο έργο στο ΟΑΚΑ