7 τροφές που βελτιώνουν την αντοχή σου στο σεξ

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ένας στους τρεις άντρες θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του ήπιες ή πιο σοβαρές διαταραχές στη στυτική του λειτουργία κατά τη διάρκεια των ερωτικών του επαφών. Αντιλαμβάνεσαι δηλαδή ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρεί τους άντρες στο σεξ. Ίσως, γι’ αυτό και το φοβούνται.

Κι όμως, δε χρειάζεται φόβος. Μαζί με τον πανικό, είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι σε οποιαδήποτε πτυχή της καθημερινότητας σου, όχι μόνο στο κρεβάτι. Προσέχοντας την υγεία σου συνολικά, κάνοντας γυμναστική, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και απευθυνόμενος πάντα στους ειδικούς για να σου δώσουν λύσεις, θα απολαμβάνεις μία ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Όσον αφορά το κομμάτι της διατροφής, υπάρχουν κάποιες τροφές που αυξάνουν αντοχή στο σεξ. Ενισχύουν δηλαδή την καλή λειτουργία του πέους, οδηγώντας σε πιο δυνατές και με μεγαλύτερη διάρκεια κατά την επαφή στύσεις.

Οι τροφές που αυξάνουν τη σεξουαλική αντοχή στον άντρα

Από τα αφροδισιακά οστρακοειδή μέχρι τα φιστίκια που δεν τους το είχαμε. Αυτές είναι οι 7 υπερ-τροφές για καλύτερες στύσεις.

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα συγκαταλέγονται στα superfoods γενικότερα. Ειδικότερα στον άντρα, λειτουργούν όπως το Viagra. Είναι γεμάτα με ενώσεις που βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση της περίσσειας χοληστερόλης από τον οργανισμό προτού απορροφηθεί και εναποτεθεί στις αρτηρίες.

Η μείωση της χοληστερόλης και η αυξημένη ροή αίματος έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αίματος στο πέος κατά τη διάρκεια του σεξ, προκαλώντας πιο έντονες στύσεις.

Σύκα

Ανεπάρκεια του οργανισμού σε αμινοξέα (τα δομικά στοιχεία για όλες τις ορμόνες) μπορεί να προκαλέσει μειωμένη σεξουαλική αντοχή, ακόμα και χαμηλή λίμπιντο, επιθυμία για σεξ. Τα σύκα είναι μία σούπερ πηγή αμινοξέων.

Οστρακοειδή

Είναι γνωστό ότι είναι αφροδισιακά. Τα οστρακοειδή λοιπόν περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδάργυρου και βιταμίνης B6, που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή τεστοστερόνης και κατ’ επέκταση σπέρματος. Η παραγωγή τεστοστερόνης επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία στον άντρα και την καλή λειτουργία του πέους.

Φιστίκια

Τα φιστίκια είναι μια πλούσια πηγή του αμινοξέος, L-αργινίνης, το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος προκαλώντας περισσότερη ροή αίματος στην περιοχή και αυξάνοντας τη σεξουαλική αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μπανάνες

Εκτός από το κάλιο που περιέχουν και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, οι μπανάνες έχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη ή βρωμελαϊνη και το οποίο βελτιώνει την αντρική ισχύ, τη σεξουαλική αντοχή και αυξάνει τη λίμπιντο.

Σκόρδα

Περιέχουν αλισίνη, μια ουσία με αντιμικροβιακή δράση, που παράλληλα έχει συνδεθεί με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα αντρικά γεννητικά όργανα.

Μαύρη σοκολάτα

Η φαινυλαλανίνη είναι ένα συστατικό της μαύρης σοκολάτας που πυροδοτεί αμέσως το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το σεξουαλικό ερεθισμό. Στέλνει ουσιαστικά το σήμα για τη διέγερση του πέους. Μήπως το βράδυ να μοιραστείς μαζί της μία σοκολάτα;

Πηγή: oneman.gr

Ήλιος spoiler: Ο Μάνος αποφυλακίζεται!

Σασμός spoiler: Τότε τελειώνει η βεντέτα Βρουλάκηδων – Σταματάκηδων