7 παιδικά βιβλία με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και οι εορτασμοί προβλέπονται – καλώς εχόντων των πραγμάτων – λαμπροί. Για αυτό, και αρκετοί από τους αγαπημένους μας εκδοτικούς οίκους κυκλοφόρησαν τον μήνα αυτό ειδικά σχεδιασμένα παιδικά βιβλία, τα οποία διηγούνται με έναν μοναδικό τρόπο στους μικρούς μας φίλους την Ιστορία, όσο οι τελευταίοι απολαμβάνουν την εντυπωσιακή εικονογράφηση τους. Όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Η Επανάσταση του 1821 – Ήρωες και ΜάχεςΈνα συναρπαστικό βιβλίο που θα μεταφέρει το μικρό σου στον κόσμο της Επανάστασης και θα τον βοηθήσει να αριστεύσει στο μάθημα της Ιστορίας. Όχι τυχαία! Το συγκεκριμένο σύγγραμμα χωρίζεται σε 17 θεματικές ενότητες, οι οποίες βασίζονται στην Ύλη της Ιστορίας που τα παιδιά μαθαίνουν στην ΣΤ’ Δημοτικού. Μέσα από την πλούσια εικονογράφηση, τους χάρτες, τις περιεκτικές πληροφορίες και τις δημιουργικές δραστηριότητες που πλαισιώνουν το βιβλίο οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν νοερά σε εκείνες τις ημέρες δόξας!

1821 – Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία, Μάρω Βασιλειάδου & Ηλίας ΚολοβόςΈνα παιδί που θα το πάρει στα χέρια του και θα το διαβάσει θα κατανοήσει το τι ακριβώς συνέβη το 1821, ενώ την ίδια στιγμή θα χαθεί στον εκπληκτικό κόσμο της εικονογράφησης του. Ποια χρώματα είχε η επαναστατική σημαία του Ρήγα Φεραίου;Ποιο ήταν το συνωμοτικό όνομα που έδωσε η Φιλική Εταιρεία στον Αλέξανδρο Υψηλάντη; Οι απαντήσεις βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που αφηγείται ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, την Ελληνική Επανάσταση του 1821.Με τις εικόνες και τους χάρτες του, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που υπήρξε πριν από διακόσια χρόνια και μας περιγράφει σημαντικά γεγονότα.

Μπουμπουλίνα, Γιολάντα ΧαντζήΗ συγγραφέας που έχει συντροφεύσει τα βράδια αρκετών μικρών παιδιών με την εικονογραφική βοήθεια του Πέτρου Χριστούλια, συνοψίζουν την επανάσταση σε μικρές ελληνικές ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Μπουμπουλίνα. Με την έκρηξη της επανάστασης του 1821, η καραβοκύρισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα σαλπάρει για το Ναύπλιο. Ο Αγαμέμνων, το πλοίο της με τα 18 κανόνια, σφίγγει την πολιορκία του κάστρου. Τίποτα δεν τρομάζει τη Μπουμπουλίνα και τους τολμηρούς ναύτες της. Από τις Σπέτσες στο Ναύπλιο, σε θάλασσα και στεριά, η σημαία της γράφει «Ελευθερία ή Θάνατος».

Για να ζούμε ελεύθεροι, Ελένη ΣβορώνουΗ αγαπημένη και εξαιρετικά ταλαντούχα συγγραφέας παιδικών βιβλίων αγαπάει τους μικρούς μας φίλους και τις ιστορίες γύρω από την Επανάσταση. Φέτος, επιστρέφει με μία συνθετική προσέγγιση της Επανάστασης, γραμμένη απλά, κατάλληλη για παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη Ιστορία. Αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά που αναζητούν τα «γιατί» πίσω από τις σπουδαίες μάχες και τα γεγονότα.

Το χελιδόνι της 25ης Μαρτίου 1821, Αγγελική ΒαρελλάΈνα χελιδόνι επιστρέφει στη φωλιά του, στο καμπαναριό της Αγίας Λαύρας, τον Μάρτιο του 1821 και παρατηρεί τις προετοιμασίες και το ξέσπασμα της επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα θυμάται σκηνές από περασμένα καλοκαίρια, όταν προετοιμαζόταν ο ξεσηκωμός. Όμορφα γραμμένο, με εύστοχες συναισθηματικές αναφορές στα δημοτικά τραγούδια που αναφέρονται στον ξεσηκωμό, είναι ένα νοσταλγικό βιβλίο από τα παλιά, πολύ κοντά στην παράδοση, που θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους.

1821 – Το μεγάλο μυστικό, Θάνος ΚονδύληςΜάρτιος 1821. Ο δωδεκάχρονος Αναστάσης, που κατοικεί στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, συναντάει8 τον φίλο του Βασίλη για νυχτερινό ψάρεμα σ’ ένα ποτάμι έξω από την πόλη. Κάποια στιγμή ακούνε πυροβολισμούς. Τρομοκρατημένοι, τρέχουν να κρυφτούν πάνω σε ένα δέντρο. Τότε ανακαλύπτουν έναν πληγωμένο Έλληνα που τον κυνηγούν Τούρκοι. Ο άντρας τούς δίνει ένα δυσνόητο μήνυμα και έπειτα λιποθυμάει. Τα δυο παιδιά αποφασίζουν να τον βοηθήσουν και τον κρύβουν σε μια σπηλιά για να περάσει τη νύχτα. Την επομένη μέρα επιστρέφουν, αλλά ο τραυματίας έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

Δύο γυναίκες στην Επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Φίλιππος ΜανδηλαράςΑκόμα ένα παιδικό βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση και τις δύο σπουδαίες γυναικείες προσωπικότητες. Οι ιστορίες της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους, δοσμένες με απλά, κατανοητά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με τις ζωές των δύο μεγάλων πρωταγωνιστριών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
. 7 παιδικά βιβλία με θέμα την Ελληνική Επανάσταση – -.

Τηλεθέαση

Τηλεθέαση spoiler: Οδηγεί την κούρσα το Survivor

Σάκης Κατσούλης – Γιώργος Λιβάνης: Τι κοινό έχουν ο πρώην και ο νυν της Μαριαλένας Ρουμελιώτη;