4+1 σειρές που μπορείς να δεις δωρεάν στο ERTFLIX

ERTFLIX: Σειρές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία είναι πλέον διασθέσιμες -δωρεάν- σε όλους στην ανανεωμένη πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Μοναδικές σειρές που έχουν γράψει ιστορία είναι πλέον διαθέσιμες, εντελώς δωρεάν, στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, ERTFLIX. Πρόκειται για μεγάλες διεθνείς παραγωγές που μπορείτε να δείτε εντελώς δωρεάν στο ERTFLIX.

Αξιότιμη κυρία

Κατασκοπικό θρίλερ, μίνι σειρά 8 επεισοδίων. Οι καλύτερες σειρές κατασκοπείας ξεκινούν και τελειώνουν στη Μέση Ανατολή. Η Νέσσα Στάιν, όταν ήταν κοριτσάκι, είδε τον πατέρα της να δολοφονείται από Παλαιστίνιους.
Τώρα, στα τριάντα της, βρίσκεται στο επίκεντρο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή.
Ιδεαλίστρια αλλά και πραγματίστρια, εργάζεται πυρετωδώς για να εδραιώσει την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο συνεργάτης της βρίσκεται νεκρός και οι μυστικές υπηρεσίες μπαίνουν στον δρόμο της. Η Μάγκι Τζίλενχαλ, στον καθηλωτικό ρόλο της πρωταγωνίστριας που της χάρισε και τη Χρυσή Σφαίρα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Χιούγκο Μπλικ.
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Στίβεν Ρέι, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Τζάνετ ΜακΤίερ, Άντριο Μπάκαν, Κάθριν Πάρκινσον, Λούμπνα Αζμπάλ, Τομπάιας Μεντσίες, Ιγκάλ Ναόρ, Ιβ Μπεστ.
Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, 2014.

 

Fawlty Towers / Ένα τρελό τρελό ξενοδοχείο

Ο Τζον Κλιζ των Monty Python σε μια αμίμητη κωμική σειρά. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές του BBC, που έφερε ξανά στη δημοσιότητα με μεγάλη επιτυχία τον πρωταγωνιστή των Monty Pythons, Τζον Κλιζ, και μέχρι σήμερα προσφέρει αυθόρμητο γέλιο μέχρι δακρύων. O Μπάζιλ είναι ένας σκληρά εργαζόμενος υπεύθυνος ξενοδοχείου, του οποίου η ζωή μαστίζεται από… νεκρούς επισκέπτες, επιθεωρητές και αλήτες. Ο μεγαλύτερος του πονοκέφαλος και η «πηγή των δεινών», είναι η γοητευτική σύζυγος του, Σίμπιλ. Μαζί, διευθύνουν το ξενοδοχείο τους «Fawlty Towers», με λίγη βοήθεια από τη μονίμως ατάραχη Πόλλυ και σχεδόν μηδαμινή συμβολή από τον Μανουέλ, τον εκπαιδευόμενο σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη που είναι το ίδιο τρελός με το αφεντικό του. Όλοι αγαπούν το Fawlty Towers, εκτός από τους άτυχους επισκέπτες του.
Σκηνοθεσία: Μπόμπ Σπιρς.
Πρωταγωνιστούν: Τζον Κλιζ, Προυνέλα Σκέιλς, Κόννι Μπούθ, Άντριου Σακς, Μπάλαρντ Μπερκελέϋ, Γκίλλυ Φλάουερ, Ρενί Ρόμπερτς, Μπρίαν Χαλλ.

Τζέιν Έιρ

Δραματική μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος της Σαρλότ Μπορντέ. Στο σκοτεινό αυτό παραμύθι, η ορφανή Τζέιν Έιρ, βρίσκεται αντιμέτωπη ως νεαρή με δύσκολες καταστάσεις, μέχρι να φτάσει ως δασκάλα σε νέες προκλήσεις που θα την οδηγήσουν σε ένα σχολείο για άπορα κορίτσια και σε έναν έρωτα με τον πλούσιο και σκυθρωπό ιδιοκτήτη του.
Παραγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο 2006.
Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ.
Πρωταγωνιστούν: Τόμπι Στίβενς, Ρουθ Ουίλσον, Λορέιν Όσμπορν, Παμ Φέρις, Τάρα Φιτζέραλντ, Άινταν ΜακΆρντλ, Τιμ Γκούντμαν, Άρθουρ Κοξ, Ντάνιελ Πίρι, Φραντσέσκα Άνις, Κριστίνα Κόουλ.

Μεγάλες Προσδοκίες

Δραματική μίνι σειρά τριών επεισοδίων. Μια σκοτεινή, ερωτική ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς. Μεταφορά του αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς, «Μεγάλες Προσδοκίες», της πιο σκοτεινής ερωτικής ιστορίας όλων των εποχών. Το επικό ταξίδι του Πιπ από τα παιδικά του χρόνια ως την ενηλικίωσή του, με κεντρικό άξονα τις σχέσεις του με τον τρομακτικό Μάγκουιτς, τη χειριστική δίδα Χάβισαμ και την όμορφη αλλά ψυχρή και απόμακρη Εστέλα.
Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, 2011.
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ.
Παίζουν: Ντάγκλας Μπουθ, Τζακ Ροθ, Τζίλιαν Άντερσον, Ρέι Γουίνστον, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πολ Ρις, Βανέσα Κίρμπι, Μαρκ Άντι, Χάρι Λόιντ, Σον Ντούλι, Τομ Μπερκ, Πολ Ρίτερ, Σούζαν Λιντς, Κλερ Ρίσμπρουκ, Περντίτα Βικς, Φράνσις Μπάρμπερ.

Έμα

Ρομαντική κομεντί εποχής,4 επεισοδίων , παραγωγής Αγγλίας (BBC / WGBH) 2009. Η Έμα Γούντχαουζ, φαίνεται να τα έχει όλα: έναν αξιαγάπητο πατέρα για τον οποίο νοιάζεται, φίλους, καθώς και ένα σπιτικό. Αλλά η Έμα έχει μία τρομερή συνήθεια: το προξενιό. Δεν μπορεί ν’ αντισταθεί να βρίσκει ταίρια στους γνωστούς της, προκαλώντας όμως αναστάτωση και κυρίως, παραμελώντας τα δικά της αισθήματα.
Σκηνοθεσία: Τζιμ Ο’ Χάνλον («Mutual Friends», «House of Saddam»).
Σενάριο–διασκευή: Σάντι Γουέλτς («Our Mutual Friend», «Jane Eyre», «North, South»).
Πρωταγωνιστούν: Ρομόλα Γκαράι, Μάικλ Γκάμπον, Τζόνι Λι Μίλερ, Τζόντι Μέι, Ρόμπερτ Μπάτχερστ, Ταμσίν Γκρεγκ.
Βραβεία: Βραβείο Primetime Emmy καλύτερου Hairstyling για μίνι σειρά.

Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν για κυνήγι για πολλά χρόνια

Γιώργος Κακοσαίος: “Ο πατέρας μου αγχώθηκε όταν του είπα πως θα γίνω τραγουδιστής”