26 χρόνια από τον θάνατό της: Κυκλοφόρησε η κρυφή ταινία της Αλίκης για 1η φορά στην δημοσιότητα, 60 χρόνια μετά

Έκπληξη για την πρώτη μέρα του χρόνου ετοιμάζει το Star, προβάλλοντας για πρώτη φορά την ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη.Η «κρυφή» ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τίτλο «Aliki» αποκαταστάθηκε και θα προβληθεί την 1 Ιανουαρίου στις 22:50 στο Star.

Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη! 😲
Η πολυσυζητημένη ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki» θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά από 60 χρόνια! 1/1/2023 στις 22.50 στο STAR ❤️ 1/ pic.twitter.com/GzO7CFlwGO

— Finos Film (@FinosFilm) December 22, 2022

Η ανακοίνωση της Finos Film για την «κρυφή» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

«Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη! Η πολυσυζητημένη ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη Aliki θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά από 60 χρόνια.

Η ρομαντική αγγλόφωνη ταινία της Φίνος Φιλμ που γυρίστηκε το 1963 στο παρθένο νησί της Ίου, επιστρέφει ύστερα από απουσία 60 ετών. Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που παρέμεινε «κρυφή», όμως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν φθορές στο αρνητικό του φιλμ με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην ψηφιακή της αποκατάσταση.

Το 2019, η ταινία κατάφερε να αποκατασταθεί επιτυχώς σε υψηλή ανάλυση και είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσει το κοινό με ελληνικούς υπότιτλους, την πρώτη ημέρα του χρόνου από το κανάλι του STAR.

Με την αθάνατη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, την Αλίκη στα καλύτερα της και μάλιστα σε αγγλόφωνη ερμηνεία, η ταινία απαρτίζεται κυρίως από ξένους ηθοποιούς, μεταξύ άλλων ο Jess Conrad και ο Wilfrid Hyde-White, γνωστός από τον ρόλο του Συνταγματάρχη Πίκερινγκ στο θρυλικό μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία», ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο – υποψήφιος για 5 Όσκαρ – Rudolph Mate.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη το 1963, ενώ στην Αθήνα προβλήθηκε για πρώτη φορά ένα χρόνο μετά – τον Μάρτιο του 1964. Η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο μαγευτικό και παρθένο νησί της Ίου, με τους κατοίκους του νησιού να βοηθάνε τόσο στην ομαλή υλοποίηση της ταινίας στις συνθήκες του νησιού, όσο και στην ίδια την ταινία, συμμετέχοντας σε πολλές σκηνές της».

Η Αναστασία Γιουσέφ διαθέτει έναν από τους πιο… προκλητικούς ελληνικούς λογαριασμούς στο Instagram – φωτογραφία

Αυτή είναι η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο: Ένα κομμάτι κοστίζει… πάνω από 3.000 ευρώ