25η Μαρτίου 2021: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση – Αντίστροφη μέτρηση για την παρέλαση

March 22, 2021

Το ένδοξο χθες συναντάει το σήμερα με τρόπο μοναδικό.
H Ελλάδα τιμά τους ήρωες του ένδοξου αγώνα και ολόκληρος ο κόσμος υποκλίνεται. Το ταξίδι στον χρόνο γεμάτο συμβολισμούς. Από τις παραδοσιακές στολές των ηρώων του 1821, στα υπερσύγχρονα μαχητικά, και από έφιππα τμήματα συνυφασμένα με την εθνική παλιγγενεσία, στα άρματα μάχης, τα ελικόπτερα και τα συστήματα τελευταίας γενιάς για την άμυνα της χώρας.
Η ιστορική παρέλαση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης βρίσκεται προ των πυλών και η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει προς το τέλος της.
Οι τελευταίες ετοιμασίες

Στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, με τη σύζυγό του Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, ως εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που τελικά θα μείνει στο Παρίσι.

Το παρών στις εκδηλώσεις θα δώσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Στο στρατόπεδο του Αυλώνα ολοκληρώνονται οι τελευταίες δοκιμαστικές παρελάσεις, στην πλατεία Συντάγματος προχωρούν από τα ξημερώματα οι εργασίες για τις εξέδρες των επισήμων και τον καθαρισμό της περιοχής, στη Βουλή παίρνει θέση το αντίγραφο ενός περίφημου έργου τέχνης του 17ου αιώνα που μάλιστα θα παραμείνει στη χώρα για έναν ολόκληρο χρόνο, με την αστυνομία να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή ώστε τα πάντα να κυλήσουν δίχως απρόοπτα.
Οι αφίξεις των επισήμων τις επόμενες μέρες θα είναι διαδοχικές και η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που αναμένεται λαμπρή, γεμάτη συμβολισμούς.
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ τα βλέμματα αναμένεται να κεντρίσει η φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, με λάβαρα και σημαίες της επανάσταση.
Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 όπως και RAFALE της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η αστυνομία θα απλώσει ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω από το κέντρο της Αθήνας με στόχο να καλύψει τόσο τα σημεία της παρέλασης, όσο και κάθε βήμα των επίσημων προσκεκλημένων.
Drone και ελικόπτερα θα χτενίζουν την πρωτεύουσα, ενώ εκτός από τη φυσική παρουσία των αστυνομικών, υπάρχει πρόβλεψη για απενεργοποιήσεις κινητών από ειδικό βαν της αστυνομίας.
Στην πλατεία Συντάγματος οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Τα ξημερώματα γερανοί άρχισαν να φέρνουν τα τμήματα για τις εξέδρες και με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι εργασίες των υπαλλήλων.
Στη Βουλή έφτανε η περίφημη ταπισερί «Σχολή των Αθηνών» που κοσμούσε από το 1879 τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Το έργο, που αποτελεί αντίγραφο της τοιχογραφίας του Ιταλού ζωγράφου Ραφαήλ, θα μείνει στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επέτειο 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.
Στο κέντρο της τοιχογραφίας ο Πλάτωνας, να δείχνει με το χέρι του προς τον ουρανό και ο Αριστοτέλης με το δεξί του χέρι να δείχνει προς τη γη. Το πρωτότυπο έργο παραμένει στο Βατικανό.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στο ανακαινισμένο συγκρότημα της εθνικής πινακοθήκης.

Εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο
Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου θα γίνουν σε κάθε γωνιά της χώρας, χωρίς όμως μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις λόγω κορωνοϊού, ενώ στα γαλανόλευκα θα ντυθούν μια σειρά από πόλεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Από την όπερα του Σίδνεϋ μέχρι τους καταρράκτες του Νιαγάρα που θα φωτιστούν στα εθνικά μας χρώματα.
– Mega – Live News

Survivor spoiler 22/3: Το Twitter «κράζει» την Καρολίνα!

Masterchef spoiler 22/3: Το twitter “έσφαξε με το γάντι” τη Μαρίνα για τη συμπεριφορά της